The Horsebridge Centre

The mixed use redevelopment of the Horsebridge and Brownings Yard site in Whitstable, Kent, provides community, retail and residential accommodation.

Horsebridge Exterior 3

Our solution

The Horsebridge Centre has become a focus for the town, characterised by a striking and iconic copper roof and associated public square and band stand.

Five 600sq.ft retail units link The Horsebridge with the High Street and a 3000sq.ft restaurant addresses the new square. The residential element comprises 34 two and three bedroom apartments and town houses.

Our design was chosen in a public competition, to replace the car park and former buildings; a 19th Century slipper bath building, an old community building and a workshop.

The results

The end result of the redevelopment has been described as ‘gentle’ architecture and not only captures the unique atmosphere of the town with its narrow, winding alleyways and timber-boarded houses, but combines historic architectural references with modern design.