The property still retains much of its original character; however, a holistic approach was  necessary to remove unsympathetic additions and provide updated accommodation suitable for the 21st century family living.  The applicants have gained permission to  improve the family accommodation through considered internal alterations and an extension.

The proposal includes re orientating the property, altering the entrance sequence to allow for a generous hallway and a large new kitchen ,formed within the original utility spaces . which will be the new heart of the home leading on to a new Orangery dining room overlooking the outdoor eating area and garden.

Tanking works  will allow the basement spaces to be better utilised as a games room and gym. Whilst the first floor will be reorganised to provide 5 comfortable double bedrooms.

Clague worked closely with the client to  produce a comprehensive set of drawings for the submission as well as a thorough heritage statement which was able to detail the history of the property  justifying the work proposed to the historic fabric of this important Grade II listed building.

Works is now starting to progress the technical drawings phase to enable a start on site later in the year.

 

 

Posted on | by