The Goods Shed

Clague was commissioned to provide a design solution for the conversion of an existing Victorian railway goods shed at Canterbury West Railway Station.

The former goods shed was to be transformed into an upscale farmers’ market and restaurant, retaining the name and general design in order to remain sympathetic to the area’s history.

The scheme was achieved through minimal intervention into the fabric of the building and the retention of the single volume space that defines the character of the building.

An open plan farmers’ market area occupies the majority of the space, whilst the restaurant is located along the partially raised western edge of the building, taking advantage of the tall round headed windows. The space above the market traders is dominated by the exposed queen post roof trusses and a new timber lining.

Goods Shed Exterior
Goods Shed Interior 2