Farmhouse on Romney Marsh
FARMHOUSE ON ROMNEY MARSH

HISTORIC

Farmhouse on Romney Marsh

When Clague were appointed, this 18th century listed farmhouse was in a state of disrepair and was in dire need of updating and reordering if it was to make the most of its generous internal spaces and inspiring location on the edge of Kent’s Romney Marsh.

Clague’s brief was to completely reorder the interior, whilst still maintaining the historic character of this magnificent property. This involved the construction of three extensions and two bay windows, one of which was a traditional polygonal bay window in the kitchen. Additionally, the design called for the replacement of the existing conservatory with a glazed garden room.

New services were installed, including subtle lighting features, modern networking facilities and underfloor heating. The sympathetic impact of these works was facilitated by a high standard of finish and detailing and particular attention was paid to the design of new joinery, including a new panelled entrance hall with secret jib-door all by the main the main contractor, Cox Restorations. After the initial project, Clague was again called upon to design a second phase of works involving a covered swimming pool for the property.

[justified_gallery images= “9373,9375” gallery_paginate= “none” items_per_load= “9” gutter_width= “20” image_height= “750” full_size= “1” initial_load_style= “none” hover_style= “style1-hover” default_image_style= “color” lazy_load= “0” hover_image_style= “color” image_effect= “none” disable_overlay= “1” overlay_color= ‘{“id”:”palette:0″,”color”:”#000000″}’ gradient= “0” gradient_color= “” gradient_direction= “right” caption_type= “alt” like_button= “1” adaptive_image= “0” hide_in= “” css_id= “” css_classes= “” animate= “1” animation_type= “none” animation_delay= “0” animation_duration= “300” padding= ‘{“d”:”0px 0 0 0″}’ margin= ‘{“d”:”0px 0 0 0″}’ border_style= ‘{“d”:”solid”,”l”:”solid”,”t”:”solid”,”m”:”solid”}’ border= ‘{“d”:””}’ border_color= “” border_radius= “” box_shadow= “0px 0px 0px 0px rgba(0,0,0,0)” key= “BJqO3yDra”][/justified_gallery]
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound

© 2022 Clague Architects